Ingredientai
- Abrikosai 700 g perskirtų per pusę 200 g - padažui
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt.
- Migdolai 3 valg. š. smulkintų
- Cukrus 55 g 40 g - padažui
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys tešlai patepti
- Citrinos 1 vnt. žievelės
- Vanilė 1 vnt. virta trinta ankštis
- Anyžiai: maltų sėklų 1 arbat. š.
- Vanduo 4 valg. š.
- Likeris 10 g abrikosų
Kaip gaminti
1. Išmaišykite abrikosus su trinta vanilės ankštimi, citrinų žievelėmis, maltais anyžiais bei migdolais, įberkite cukrų.
2. Tešlos kraštus patepkite kiaušinio tryniu ir dėkite paruoštą įdarą. Suvyniokite ir dėkite ant kepimo popieriaus. Aptepkite vyniotinį likusiu tryniu, apiberkite anyžių sėklomis ir kepkite orkaitėje 200 °C apie 30 minučių.
3. Leiskite trumpai atvėsti.
4. Paruoškite padažą. Užvirinkite abrikosus 4 šaukštuose vandens ant silpnos ugnies, suberkite cukrų, pavirinkite 8 min. ir perkoškite. Pagardinkite padažą abrikosų likeriu. Vyniotinį supjaustykite gabalėliais ir patiekite su abrikosų padažu. Tinka patiekti ir su abrikosų džemu.