Ingredientai
- Sviestas 225 g nesūdyto, atšilusio
- Cukrus 0,75 puodelis
- Miltai 1 puodelis
- Apelsino žievelė 2 arbat. š.
- Cinamonas 0,25 arbat. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Pistacijos 1 st.
- Džiovintos spanguolės 0,75 st.
Kaip gaminti
1. Sviestą ir cukrų išplakite plaktuvu vidutiniu greičiu iki šviesios ir purios masės.
2. Išsijokite miltus, cinamoną ir druską, tada palaipsniui supilkite į sviesto ir cukraus masę, maišykite mažu greičiu, kol susimaišys.
3. Sudėkite pistacijas, spanguoles ir apelsino žievelę ir maišykite tik 5 sekundes.
4. Tešlą padalinkite į du rutuliukus ir iškočiokite į ritinėlius.
5. Kiekvieną tešlos ritinėlį suvyniokite į maistinę plėvelę ir šaldykite 3 valandas.
6. Supjaustykite sausainius iki pusantro centimetro storio griežinėlius.
7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Sudėliokite sausainius į skardą ir kepkite 12–15 minučių arba kol sausainiai taps auksinės spalvos.