Ingredientai
- Miltai 2 puodelis 1¾
- Rudasis cukrus 1 st. ¾
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Apelsinai 1 vnt. 0,5 žievelės
- Migdolai 50 g
- Spanguolės 100 g džiovintų
Kaip gaminti
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, riešutais ir spanguolėmis.
- Kiaušinius plakite porą minučių, kol išeis šviesi, gelsva masė, įberkite tarkuotą apelsino žievelę.
- Po truputį, nuolat maišydami, suberkite miltų mišinį.
- Tešlą išverskite ant gerai miltuoto paviršiaus ir minkykite vis įberiant miltų, kol nebelips prie rankų.
- Padalinkite į dvi lygias dalis.
- Iš kiekvieno tešlos gabalėlio suformuokite ritinėlį ir kepkite 160 laipsnių orkaiteje ~25–30 min, kol tešla bus iškepus, bet paspaudus: švelni ir minkšta.
- Iškepusią tešlą išimkite ir 10 min. palikite atvėsti.
- Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 150 laipsnių.
- Tada supjaustykite ~1,5 cm gabalėliais, juos išdėliokite skardoje ir dėkite kepti ~10 min. Po to visus sausainius apverskite ir kepkite dar ~10 min. (kraštuose jau ims kietėti kaip džiūvėsiai, bet viduriukai dar bus minkšti, tačiau atvėsę jie taip pat taps kietesni ir traškūs.