Ingredientai
- Sviestas 200 g
- Cukrus 200 g
- Kiaušiniai 7 vnt. 3 kiaušiniai ir 4 kiaušinių tryniai, 1 baltymas - glajui
- Miltai 150 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt. žievelės
- Apelsinai 2 vnt. žievelės
- Sultys 4 valg. š. 2 valg. š apelsinų, bei 2 valg.š sulčių glajui
- Krakmolas 100 g
- Migdolai 100 g smulkinti
- Apelsinų cukatos: 100 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Miltelinis cukrus 150 g glajui
Kaip gaminti
1. Iki baltumo išsukite sviestą su cukrumi. Sukdami po vieną sumuškite visus kiaušinius ir supilkite trynius. Miltus persijokite su krakmolu ir kepimo milteliais.
2. Į išsuktą kiaušinių masę suberkite sutarkuotas apelsinų ir citrinų žieveles, įberkite truputį druskos, įpilkite du šaukštus apelsinų sulčių ir viską gerai sumaišykite. Suberkite persijotus miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Dar kartą pamaišykite masę ir suberkite pusę susmulkintų cukatų.
3. Kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi. Supilkite į jį kekso masę ir apie 1 val. 20 min. kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje.
4. Kiaušinio baltymą išplakite su milteliniu cukrumi. Prieš plakimo pabaigą supilkite apelsinų sultis.
5. Iškeptą keksą išimkite iš formos, dar karštą aptepkite glajumi ir apibarstykite likusiomis cukatomis. Jei nemėgstate jų, galite pyragą papuošti apelsinų griežinėliais.
Šaltinis: 15min.lt