Ingredientai
- Sviestas 150 g
- Migdolai 100 g
- Apelsinai 4 vnt. 3 didelių - pyragui ir 1 - sirupui
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Cukrus 180 g 120 - pyragui ir 60 - sirupui
- Grietinė 350 g
- Manai 350 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Brendis: (sirupui) 50 ml
Kaip gaminti
- Migdolus susmulkinkite virtuviniu kombainu (recepto autorė smulkina taip, kad dalis būtų labai smulki, bet ir liktų stambesnių gabalėlių), nuo apelsinų nutarkuokite žievelė ir išspauskite sultis, sviestą ištirpinkite.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi, į juos įmaišykite grietinę, suberkite apelsinų žievelė ir supilkite sultis, suberkite manų kruopas, kepimo miltelius, supilkite lydytą ir jau šiek tiek pravėsusį sviestą.
- Pyragas kepkite 180 laipsnių orkaitėje ~30min.
- Sirupui: Nedideliame puode sumaišykite apelsino sultis ir cukrų ir viską kaitinkite kol cukrus ištirps.
- Skysčiui beveik užvirus supilkite brendį ir viskas šiek tiek pavirkite kol išgaruos alkoholis.
- Pyragą subadykite dantų krapštuku ir ant jo po truputį pilkite sirupą (neskubėkite, geriau darykite tai per kelis kartus, palaukite kol pyragas sugers sirupą ir pilkite vėl).
Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita