Ingredientai
- Apelsino žievelė 1 puodelis smulkiai supjaustytos
- Apelsinų sultys 1 puodelis šviežiai spaustų
- Cukrus 2,5 puodelis galima ir mažiau, pagal skonį
- Kiaušiniai 1 vnt. išplaktas
- Miltai 3,5 puodelis
- Pienas 1 puodelis
- Sviestas 0,5 valg. š. tirpinto
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Pjaustytas apelsinų žieveles užvirinkite apelsinų sultyse ir pavirkite, kol jos suminkštės. Įdėkite pusantro puodelio cukraus, maišydami virkite ant silpnos ugnies, kol skystis taps klampus it sirupas. Palikite atvėsti.
2. Sumaišykite kiaušinį, puodelį cukraus, sviestą ir pieną.
3. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska.
4. Dėkite abu mišinius į bendrą indą, supilkite apelsinų sirupą ir viską gerai išmaišykite.
5. Pilkite masę į dvi duonos formas arba ant vienos didelės skardos. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.
6. Valgykite karštą arba šaltą.
Ypač skanu su sūrio užtepėle.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai