Ingredientai
- Miltai 220 g tešlai
- Druska 0,3 arbat. š. tešlai
- Cukrus 50 g tešlai
- Sviestas 120 g šalto; tešlai
- Kiaušinių tryniai 1 vnt. tešlai
- Pienas 70 ml šalto; tešlai
- Apelsinai 3 vnt. jei didesni, tada 2; įdarui
- Rudasis cukrus 100 g įdarui
- Vanilinis cukrus 5 g įdarui
- Kukurūzų krakmolas 20 g įdarui
- Lazdynų riešutai 20 g arba migdolų; įdarui
- Kiaušiniai 1 vnt. aptepti
- Miltelinis cukrus 1 valg. š. apibarsyti
Kaip gaminti
1. Pagaminti tešlą: dubenyje sumaišyti miltus, druską ir 50 g cukraus. Atšaldytą sviestą supjaustyti gabalėliais ir sudėti į miltų mišinį. Sviestą trinti su miltais tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Kiaušinio trynį suplakti su pienu ir sumaišyti su sviesto ir miltų trupiniais. Išminkyti vientisą tešlą. Ją suvynioti į maistinę plėvelę ir 40–60 minučių palaikyti šaldytuve.
2. Paruošti įdarą: apelsinus nulupti, supjaustyti riekelėmis skersai skiltelių, apibarstyti 60 g rudojo cukraus, vaniliniu cukrumi ir palikti 15 minučių. Kitame dubenyje sumaišyti likusius 40 g cukraus, kukurūzų krakmolą ir įdarui skirtus riešutus.
3. Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros.
4. Ant šiek tiek miltais pabarstyto kepimo popieriaus iškočioti apie 30–35 cm skersmens tešlos paplotį. Ant jo suberti cukraus, krakmolo ir riešutų mišinį, paliekant apie 5 cm dydžio kraštelius. Gražiai sudėlioti apelsinų riekeles (nuvarvinus susidariusį skystį). Tešlos kraštus užlenkti į vidų ir aptepti išplaktu kiaušiniu.
5. Kepti apie 40 minučių, kol kraštai taps aukso spalvos. Apibarstyti milteliniu cukrumi.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai