Ingredientai
- Burata 2 vnt. rutuliukai po po 125 g
- Apelsinai 2 vnt.
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė
- Paprikos 2 vnt. keptos ir marinuotos
- Mėtos 20 g šviežių
- Bazilikai 15 g šviežių
- Citrinos 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Druska 2 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis šviežiai maltų
- Čiabata 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Nulupę apelsinus supjaustome juos griežinėliais.
2. Susmulkiname mėtas ir bazilikus. Bulvių skustuku supjaustome cukiniją (išskyrus sėklų viduriuką) pailgais ir labai plonais griežinėliais. Supjaustome piquilo pailgais ir plonais šiaudeliais.
3. Dubenyje sumaišome cukinijas, piquilo, mėtas, bazilikus, išspaudžiame pusės arba visos citrinos sultis, užbarstome druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų ir įpylę šlakelį alyvuogių aliejaus viską atsargiai išmaišome.
4. Į lėkštes dedame apelsinus, tada ant viršaus cukinijų salotas, o galiausiai gražuoles buratas. Apšlakstome tyru alyvuogių aliejumi. Valgome su šviežia čiabata.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Rengiu šventę: Vakarėlis