Ingredientai
- Apelsinai 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt.
- Sultys 900 ml apelsinų
- Rudasis cukrus 8 valg. š.
- Grietinėlė 200 ml riebios
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Krakmolas 4 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Citrusus gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nusausinkite, nutarkuokite žieveles.
- Į prikaistuvį supilkite apelsinų sultis. Įberkite 5 šaukštus rudojo cukraus, tarkuotas citrusų žieveles. Statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs.
- Krakmolą gerai sumaišykite su grietinėle. Plona srovele pilkite į karštas apelsinų sultis, maišydama kaitinkite, kol užvirs. Nukelkite nuo ugnies.
- Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius suplakite konditerine šluotele. Kitame dubenyje su žiupsneliu druskos ir trimis šaukštais cukraus suplakite kiaušinių baltymus.
- Plaktus trynius supilkite į karštą apelsinų kremą. Palikite atvėsti. Atsargiai įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus.
- Sukrėskite į indelius ir tiekite ant stalo.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita