Ingredientai
- Cukrus 140 g stiklinė - tešlai, 2 valg. š. - apelsininiam cukrui
- Sviestas 170 g kambario temperatūros - tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Miltai 2 st. tešlai
- Kepimo milteliai 7 g 1,5 arbat. š. - tešlai
- Spanguolės 40 g pusė stiklinės - tešlai
- Apelsinai 1 vnt. 1 valg. š. tarkuotų žievelių - tešlai, 1 arbat. š. - apelsininiam cukrui
Kaip gaminti
1. Paruoškite apelsininį cukrų: dubenėlyje išsukite apelsino žieveles su cukrumi, paskleiskite ant sviestinio popieriaus, kad kiek apdžiūtų.
2. Aštriu peiliu susmulkinkite spanguoles (peilio ašmenis patepkite aliejumi – nelips prie uogų).
3. Dubenyje sumaišykite cukrų ir kiaušinius, sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą, plakite elektriniu plaktuvu, kol ištirps cukrus.
4. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, tarkuotas apelsino žieveles ir smulkintas spanguoles. Išmaišykite.
5. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Tešlą imkite šaukštu ir dėkite tarsi blynelius, tarp jų palikite maždaug 5 cm tarpus. Viršų pabarstykite apelsininiu cukrumi, paspauskite šaukštu.
6. Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje 10–12 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita