Ingredientai
- Apelsinai 2 vnt.
- Rudasis cukrus 100 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Migdolų miltai 200 g
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Džiovintos spanguolės 100 g
- Baltasis šokoladas 100 g
- Aliejus 1 valg. š.
- Linų sėmenys 2 valg. š. maltų
- Spanguolės 50 g papuošimui
Kaip gaminti
1. Nuplaukite apelsinus, užpilkite juos vandeniu, kad apsemtų, ir virkite 70 minučių ant mažos ugnies (du kartus, vis užvirus vandeniui, jį pakeiskite ir virkite iš naujo). Apvirtus apelsinus supjaustykite gabalais ir sutrinkite smulkintuvu, atvėsinkite.
2. Kiaušinių baltymus su 50 g cukraus išplakite iki standžių putų. Likusį cukrų suberkite į indelį su kiaušinių tryniais ir išsukite, kol cukrus ištirps, o masė taps puri. Į gautą masę sudėkite paruoštą apelsinų masę, suberkite kepimo miltelius, migdolų miltus ir džiovintas spanguoles.
3. Tada atsargiai šluotele įmaišykite (jokiu būdu neplakite!) kiaušinių baltymus, į bendrą masę dėdami jų po nedaug.
4. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir pabarstykite maltais linų sėmenimis. Į formą sukrėskite pyrago masę ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-70 min., atsižvelgdami į kepimo formos dydį ir gylį. Iškepę pyragą, leiskite jam atvėsti neišėmę iš formos.
5. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite baltąjį šokoladą ir užpilkite plonu sluoksniu ant pyrago. Papuoškite spanguolėmis.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis