10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 6
Jau įvertinote šį receptą

Apelsinų skonio nekeptas moliūgo tortas su sūdyta karamele

Nekeptas moliūgo tortas su sūdyta karamele
Nekeptas moliūgo tortas su sūdyta karamele / Asmeninio albumo nuotr.
Skaitysiu vėliau

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ pristatė tinklaraščio „Balajų šeimos istorijos“ autoriai.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Šiam tortui naudojama 22–26 cm skersmens forma.

Paruoškite moliūgo tyrę:

1. Moliūgo tyrės dar galite turėti savo šaldikliuose, tačiau jei neturite, tinklaraščio „Skanios Bajalių istorijos“ autoriai rekomenduoja muskatinį saldų moliūgą, kurį nuvalykite, supjaustykite kubeliais ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės. Tuomet sutrinkite moliūgą virtuviniu kombainu ir atvėsinkite.

Paruoškite torto pagrindą:

1. Pagrindui sausainius sutrupinkite iki miltų (tam labai gerai tinka tas pats virtuvinis kombainas), sumaišykite su lydytu sviestu ir grietinėle.

2. Torto formos nuimamais kraštais dugną išklokite kepimo popieriumi, sudėkite sausainių trupinius ir, vienodai paskirstę, paspauskite, kad suliptų. Kol gaminsite kremą, pagrindą palaikykite šaldytuve.

Pagaminkite kremą:

1. Želatiną užpilkite vandeniu, gerai išmaišykite ir palikite išbrinkti.

2. Moliūgo tyrę sumaišykite su rikotos sūriu ir 40 g cukraus pudros, viską išplakite plakikliu iki vientisos masės. Įtarkuokite apelsino žievelę ir išspauskite sultis, viską išmaišykite.

3. Želatiną pašildykite mikrobangų krosnelėje, kol ištirpsta, bet svarbu, kad ji nebūtų karšta.

4. Grietinėlę išplakite su likusiu kiekiu cukraus pudros.

5. Kremą sumaišykite su želatina, tuomet atsargiai įmaišykite grietinėlę ir pilkite ant paruošto sausainių pagrindo.

6. Palikite šaldytuve sustingti, geriausiai – per naktį.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.