Ingredientai
- Sausainiai 200 g šokoladinių, trapių; pagrindui
- Sviestas 100 g 50 g pagrindui ir 50 g karamelei
- Grietinėlė 380 g riebios; 200 g kremui, 140 g karamelei ir dar 4 šaukštai pagrindui
- Moliūgo tyrė 400 g kremui
- Rikotos sūris 250 g kremui
- Cukraus pudra 60 g kremui
- Apelsinai 1 vnt. kremui
- Želatina 20 g kremui
- Vanduo 180 ml 80 ml šalto kremui ir 100 ml karamelei
- Cukrus 250 g karamelei
- Druska 0,5 arbat. š. karamelei
Kaip gaminti
Šiam tortui naudojama 22–26 cm skersmens forma.
Paruoškite moliūgo tyrę:
1. Moliūgo tyrės dar galite turėti savo šaldikliuose, tačiau jei neturite, tinklaraščio „Skanios Bajalių istorijos“ autoriai rekomenduoja muskatinį saldų moliūgą, kurį nuvalykite, supjaustykite kubeliais ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės. Tuomet sutrinkite moliūgą virtuviniu kombainu ir atvėsinkite.
Paruoškite torto pagrindą:
1. Pagrindui sausainius sutrupinkite iki miltų (tam labai gerai tinka tas pats virtuvinis kombainas), sumaišykite su lydytu sviestu ir grietinėle.
2. Torto formos nuimamais kraštais dugną išklokite kepimo popieriumi, sudėkite sausainių trupinius ir, vienodai paskirstę, paspauskite, kad suliptų. Kol gaminsite kremą, pagrindą palaikykite šaldytuve.
Pagaminkite kremą:
1. Želatiną užpilkite vandeniu, gerai išmaišykite ir palikite išbrinkti.
2. Moliūgo tyrę sumaišykite su rikotos sūriu ir 40 g cukraus pudros, viską išplakite plakikliu iki vientisos masės. Įtarkuokite apelsino žievelę ir išspauskite sultis, viską išmaišykite.
3. Želatiną pašildykite mikrobangų krosnelėje, kol ištirpsta, bet svarbu, kad ji nebūtų karšta.
4. Grietinėlę išplakite su likusiu kiekiu cukraus pudros.
5. Kremą sumaišykite su želatina, tuomet atsargiai įmaišykite grietinėlę ir pilkite ant paruošto sausainių pagrindo.
6. Palikite šaldytuve sustingti, geriausiai – per naktį.