Ingredientai
- Miltai 300 g pirmajam sluoksniui
- Cukrus 10 valg. š. po 3 valg. š. pirmajam bei antrajam sluoksniams ir 4 valg. š. - trečiajam
- Kakava 2 valg. š. pirmajam sluoksniui
- Margarinas „Vilnius“ kepiniams (pirmajam sluoksniui) 200 g
- Kiaušiniai 4 vnt. 1 pirmajam sluoksniui, 3 - antrajam
- Grietinėlė 120 ml antrajam sluoksniui
- Apelsinai 5 vnt. vieno apelsino sultys bei tarkuota žievelė - antrajam sluoksniui ir 4 apelsinai - trečiajam
- Citrinos 1 vnt. tarkuota žievelė - antrajam sluoksniui ir 1 valg. š. sulčių - trečiajam
- Juodoji arbata (3 maišeliai - trečiajam sluoksniui) 3 vnt.
- Cinamonų lazdelė 1 vnt. trečiajam sluoksniui
- Datulės 50 g džiovintos - trečiajam sluoksniui
- Migdolai 50 g drožlės - trečiajam sluoksniui
Kaip gaminti
1. Miltus sumaišykite su kakava, cukrumi, paberkite ant didelės lentos, įmuškite kiaušinį, stambiai sutarkuokite atšaldytą sviestą ir kapokite, kol neliks sausų miltų. Tešlą suspauskite į vieną gabalą ir 20 min. palaikykite šaldytuve. Paskui iškočiokite 2 cm storio paplotį, perkelkite į torto formą ir 15 min. kepkite 180 °C karštumo orkaitėje.
2. Paruoškite antrąjį sluoksnį: kiaušinius plakite su cukrumi, kol masė pabals, sumaišykite su visais kitais nurodytais produktais, supilkite ant apkepto torto pagrindo ir kepkite dar 10 min.
3. Puode užvirinkite 300 ml vandens, sudėkite arbatos maišelius ir ant mažos ugnies kaitinkite 5 min. Paskui maišelius išimkite, o į antpilą suberkite cukrų, įdėkite cinamonų lazdelę ir dar 5 min. pakaitinkite. Sudėkite nuluptus ir griežinėliais supjaustytus apelsinus. Po 3 min. apelsinus išgriebkite kiaurasamčiu, o likusį skystį neuždengtame puode kaitinkite, kol sutirštės ir maždaug pusė jo išgaruos. Nukėlus nuo ugnies supilkite citrinos sultis.
4. Ant ataušusio torto viršaus išdėliokite apelsinų griežinėlius, apšlakstykite sirupu ir apibarstykite susmulkintomis datulėmis bei paskrudintomis migdolų drožlėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita