Ingredientai
- Apelsinai 1 kg
- Cukrus 800 g
- Apelsinų sultys 250 ml
- Citrinos 1 vnt. sutys ir žievelė
- Prieskoniai 1 arbat. š. gvazdikėlių, vanilės ankšties, cinamono
- Pektinas 5 g nebūtinai
Kaip gaminti
1. Apelsinus nulupkite ir kruopščiai pašalinkite baltąją žievelę.
2. Skilteles atskirkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
3. Užpilkite cukrumi ir palikite bent valandą pastovėti, kad išskirtų sultys.
4. Nurinkite į paviršių iškilusias sėklytes. Suberkite likusius ingredientus ir prieskonius.
5. Puodą dėkite ant ugnies ir kartais pamaišydami užvirkite.
6. Sumažinkite kaitrą ir kartais pamaišydami virkite gerą valandą, kol puode liks maždaug trečdalis buvusio apelsinų kiekio.
7. Jei naudojate, prieš nuimdami puodą nuo ugnies, įberkite pektino.
8. Uogienę ataušinkite ir išpilstykite į švarius stiklainiukus.
Patarimai:
- Tokią uogienę laikykite šaltai. Jei norite jos pasigaminti daugiau ir saugoti sandėliuke, teks pilti daugiau cukraus.
- Galima naudoti ir smulkintą apelsinų žievelę. Tokiu atveju juos reikės labai kruopščiai nuplauti ir itin plonai nulupti. Žieveles įmaišykite viską pavirę 30–40 minučių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Desertai