Ingredientai
- Apelsinai 2 vnt. žievelės
- Cukrus 110 g
- Juodasis šokoladas 100 g
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Gvazdikėliai 2 vnt.
Kaip gaminti
1. Apelsinus gerai nuplaukite (galite nuplikyti karštu vandeniu), supjaustykite ketvirčiais ir nulupkite nuo jų žieveles. Dėkite jas į puodą, suberkite cukrų, įdėkite gvazdikėlių ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Apie 30 min. virkite, kol suminkštės.
2. Išvirtas žieveles atvėsinkite ir supjaustykite juostelėmis.
3. Šokoladą ištirpdykite, suberkite cinamoną ir maišykite. Šakute pasmeikite žievelę, apvoliokite ją šokolade, dėkite ant kepimo popieriaus ir palikite sustingti.
Gardžiai kvepiantys saldainukai...
Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Mano kalėdinis receptas
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita