Ingredientai
- Lašiša 300 g filė
- Brokoliniai kopūstai 400 g
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Bulvės 4 vnt. vidutinio dydžio
- Pienas 70 ml 70-100 ml
- Parmezano sūris 1 st. tarkuotas
- Sviestas 1 valg. š.
- Žuvies prieskoniai 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Brokolius kelias minutes apvirkite pasūdytame vandenyje. Žuvų filė supjaustykite juostelėmis. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus.
2. Sudėkite smulkintą žuvį ir vis pamaišydama kepinkite 5–7 minutes. Pagal skonį pagardinkite žuvų prieskoniais, pasūdykite. Nukelkite nuo ugnies.
3. Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Nukelkite puodą, įpilkite verdančio pieno, įmeskite gabalėlį sviesto, sugrūskite. Įmaišykite pusę stiklinės tarkuoto parmezano.
4. Sviestu išteptame kepimo inde tolygiai paskirstykite bulvių košę, ant viršaus – lašišą, apvirtus brokolių gabalėlius.
5. Apibarstykite likusiu tarkuotu parmezanu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Puoškite petražolėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita