Ingredientai
- Faršas 400 g 400 - 500 g kiaulienos
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Pomidorai 300 g 1 indelis konservuoti, lupti
- Aliejus 4 valg. š.
- Bulvės 5 vnt. 5 - 6 vnt.
- Sūris 100 g fermentinis
- Pienas 1 st. 0,3 st.
- Sviestas 50 g
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. malti, džiovinti - pagal skonį
Kaip gaminti
1. Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir išvirkite sūdytame vandenyje. Dar karštas sutrinkite su pienu ir tarkuotu sūriu.
2. Faršą apkepkite su smulkintu svogūnu ir grūstu česnaku, sudėkite trintus pomidorus, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais, druska ir ant mažos ugnies troškinkite apie 20 minučių.
3. Į 4 nedideles ar 1 didelę aliejumi pašlakstytą kepimo formą dėkite bulvių košės, tada sluoksnį faršo ir vėl košės. Ant viršaus uždėkite kelis gabalėlius sviesto ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai apskrus.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita