Ingredientai
- Miltai 300 g tešlai
- Sviestas 100 g tešlai
- Cukinijos 2 vnt. nedidelės, įdarui
- Morkos 2 vnt. įdarui
- Svogūnai 2 vnt. įdarui
- Paprikos 1 vnt. raudonoji, įdarui
- Žirniai 100 g įdarui
- Pomidorai 2 vnt. įdarui
- Grietinėlė 100 ml
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Sūris 50 g fermentinio
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
1. Ant stalo ar didelės lentos suberkite miltus, ant jų burokine tarka sutarkuokite sviestą (kuo jis šaltesnis, tuo mažiau veliasi) ir ilgu plačiu peiliu kapokite, kol neliks sausų miltų. Tada įpilkite 3 šaukštus vandens ir baikite minkyti rankomis. Gatavą tešlą įsukite į plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
2. Paruoškite daržoves: cukinijas ir svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais, morkas – kubeliais. Paprikas, išėmus sėklas, taip pat supjaustykite kubeliais. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perpilkite šaltu, nulupkite odelę ir supjaustykite skiltelėmis.
3. Paruoškite užpilą: kiaušinius išplakite su druska ir pipirais, sumaišykite su grietinėle.
4. Atšalusią tešlą iškočiokite į pusės centimetro storio stačiakampį lakštą, atsargiai perkelkite į apkepo indą ir 10 min. kepkite 210°C karštumo orkaitėje.
5. Paskui ant apkepusio lakšto sudėkite paruoštas daržoves, supilkite kiaušinių plakinį, ant viršaus suberkite tarkuotą sūrį ir 200°C karštumo orkaitėje kepkite dar maždaug 20 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita