Ingredientai
- Cukinijos 2 vnt. nedidelės
- Pomidorai 2 vnt.
- Ryžiai 1 st. biriai virtų
- mėsa virta arba kepta 200 g
- Sūris 200 g fermentinio
- Svogūnai 1 vnt.
- Aliejus 1 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Paprikos 1 vnt.
- Jogurtas 300 ml natūralaus
- Prieskoniniai žalumynai 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su virtais ryžiais.
2. Papriką, išėmus sėklas, supjaustykite kvadratėliais, cukinijas - pailgomis juostelėmis.
3. Mėsą smulkiai supjaustykite arba sumalkite, sūrį sutarkuokite. Sukapotą svogūną pakepinkite aliejuje. Mėsą, sūrį ir svogūnus sumaišykite.
4. Apkepą riebalais pateptame inde sluoksniuokite taip: pusė cukinijų, ryžiai, mėsa, paprikos ir likusios cukinijų juostelės.
5. Sluoksniuotą apkepą užpilkite jogurto padažu, pasūdytu ir pagardintu grūstais česnakais bei smulkintais žalumynais.
6. Apkepą 160 °C karštumo orkaitėje kepkite 15-20 min.