Ingredientai
- Kiauliena 800 g nugarinė
- Fetos sūris 200 g
- Paprikos 2 vnt. raudona ir geltona
- Kopūstai 1 vnt. nedidelis kininis
- Kalendros 2 arbat. š.
- prieskonių mišinys (garstyčios, malta saldžioji ir aitrioji paprika) 1 arbat. š.
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š.
- Sviestas 2 valg. š. padažui
- Miltai 1 valg. š. padažui
- Pienas 250 ml padažui
- Rozmarinai 4 g padažui 2 šakelės
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1.Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite šiaudeliais. Prieskonius sumaišykite su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, užpilkite ant mėsos ir palikite pusvalandį pastovėti. Kopūstą supjaustykite juostelėmis.
2.Fetą susmulkinkite nedideliais gabalėliais. Paruoškite padažą: nesvylančioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite persijotus miltus ir maišydami truputį pakepinkite. Po truputį supilkite pašildytą pieną ir 300 mililitrų vandens, užvirinkite ir maišydami virkite 5 minutes.
3.Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir nuolat maišydami apkepinkite mėsą. Išimkite į lėkštę. Toje pačioje keptuvėje apkepinkite paprikas. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Į sviestu išteptą kepimo formą sudėkite apkeptą mėsą, užbarstykite kopūstų, paprikų ir fetos.
4.Viską užpilkite padažu ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 30 minučių. Tinka valgyti su kuskuso koše.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita