Ingredientai
- Pomidorai 6 vnt. dideli
- Kiaušiniai 7 vnt.
- Pienas 1 st.
- Grietinėlė 1 st.
- Varškė 270 g riebi
- Miltai 2 valg. š.
- Svogūnai 3 vnt.
- Mocarelos sūris 1 sauja tarkuota
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai malti
- Provanso žolelių prieskoniai 10 g
- Petražolės 1 sauja kapotos
- Makaronai 200 g virti švieži lakštiniai
Kaip gaminti
1. Makaronus su šlakeliu aliejaus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir perplaukite, kad nebūtų sulipę.
2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
3. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
4. Kiaušinius iki vientisos masės išplakite su pienu, grietinėle ir per sietelį pertrinta varške, suberkite miltus. Plakinį pagal skonį pasūdykite, pagardinkite Provanso žolelių mišiniu.
5. Į riebalais pateptą kepimo skardą klokite lakštinių sluoksnį, tada paskleiskite svogūnų ir pomidorų, viską pasūdykite, pagardinkite pipirais, užpilkite kiaušinių plakiniu, likusiais pomidorais ir tarkuotu sūriu.
6. Kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai, Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita