Ingredientai
- Varškė 400 g riebi
- Ryžiai 2 st. virti
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Grietinėlė 150 ml
- Špinatai 400 g šaldyti
- Pomidorai 12 vnt. vyšniniai
- Cukinijos 1 vnt.
- Riešutai 2 valg. š. kedrų
- Sviestas 150 g
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Mocarelos sūris 150 g tarkuoto
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Špinatus atitirpinkite ir nuvarvinkite.
2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite 80 g sviesto, tada suverskite špinatus. Kelias minutes patroškinusi, atvėsinkite.
3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išsukite su varške, druska, grietinėle ir žalumynais, o baltymus išplakite iki standžių putų ir palengva įmaišykite į ryžius.
4. Varškės ir ryžių masę atsargiai, kad nesukristų baltymai, sumaišykite. Pusę jos krėskite į karščiui atsparią kepimo formą, ant viršaus paskleiskite špinatų ir svogūnų sluoksnį, suberkite tarkuotą mocarelą, tada sukrėskite likusią varškės masę.
5. Cukinijas nuplaukite, susmulkinkite, išdėliokite ant apkepo. Į tarpelius įspauskite vyšninių pomidoriukų.
6. Ant viršaus išdėliokite sviesto drožleles, suberkite sausoje keptuvėje skrudintus riešutus. Apkepą kepkite karštoje orkaitėje apie 40 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita