Ingredientai
- Ryžiai 125 g
- Morkos 1 vnt. didelė
- Krabų lazdelės 2 vnt. keletas
- Alyvuogės 20 g juodųjų, be kauliukų
- Majonezas 1 valg. š.
- Sūris 100 g brandinto
- Česnakai 1 skiltelės
- Karis 1 arbat. š. žiupsnelis
- Prieskoniai (mėgstami) 1 žiupsnelis
- Petražolės 20 g
Kaip gaminti
1. Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje, pagardintame kariu.
2. Į keptuvę berkite sutarkuotą morką ir susmulkintą česnako skiltelę. Kepkite su trupučiu aliejaus, kol morkos taps minkštos. Tada į keptuvę ant morkų suberkite išvirtus ryžius, pagardinkite prieskoniais. Išmaišykite ir dar šiek tiek pakepkite.
3. Į karščiui atsparų indą suberkite troškintus ryžius su morkomis. Viršų užtepkite majonezu, sudėkite pjaustytas krabų lazdeles ir alyvuoges, užtarkuokite sūrio ir 20 minučių kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita