Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Bulvės 4 vnt. virtos
- Svogūnai 1 vnt.
- Parmezano sūris 5 valg. š. tarkuoto
- Paprikos 1 vnt. raudona arba geltona
- Pomidorai 100 g vyšninių
- Alyvuogės 1 sauja juodųjų be kauliukų
- Garstyčios 2 valg. š. grūdėtųjų
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š. pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Grietinėlė 100 g
Kaip gaminti
1. Virtas bulves supjaustykite stambiais gabalais. Ant viršaus užkrėskite garstyčių, pabarstykite Provanso žolelėmis ir atsargiai sumaišykite.
2. Saldžiąją papriką perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdį, minkštimą susmulkinkite. Pomidoriukus ir alyvuoges perpjaukite pusiau. Nuluptą svogūną susmulkinkite, suberkite į keptuvėje gerai įkaitintus riebalus ir kepinkite, kol pagels.
3. Sudėkite smulkintas paprikas, alyvuoges, pagal skonį pabarstykite druska, maltais pipirais ir maišydami apie 3 min. kepkite. Sudėkite smulkintus pomidoriukus ir dar minutę pakepinkite.
4. Porcijos dydžio keraminius ar stiklinius kepimo indelius patepkite sviestu, ant dugno pabarstykite tarkuoto parmezano. Į kiekvieną indelį įkrėskite po kelis šaukštus kepintų daržovių, garstyčiose apvoliotų bulvių, įmuškite po kiaušinį. Pabarstykite maltais pipirais, druska, apšlakstykite grietinėle. Dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir 10–12 min. kepkite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita