Ingredientai
- Vanduo 1 st. tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Miltai 1 st. 1,5 - 2
- Faršas 400 g jautienos - įdarui
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis - įdarui
- Sojų padažas 200 ml 1 valg. š. - įdarui ir 0,5 st. - padažui
- Tabasko padažas 3 ml keli lašai - įdarui
- Aitrioji paprika 1 vnt. įdarui
- Aliejus 3 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės 3 - 4 - padažui
Kaip gaminti
1. Iš miltų, kiaušinio, vandens ir druskos užminkykite kietą tešlą ir 20–30 minučių palaikykite kambario temperatūroje.
2. Faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, sojų, tabasko padažais, pagardinkite pipirais. Tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais. Ant kiekvieno kvadratėlio dėkite faršo, perlenkite trikampiu ir gerai apspauskite kraštus. Virkite koldūnus sūdytame vandenyje 10–12 minučių, tik žiūrėkite, kad neištižtų. Išvirtus koldūnus išgriebkite kiaurasamčiu ir gerai nuvarvinkite.
3. Keptuvėje įkaitinkite 3–4 šaukštus aliejaus, sudėkite koldūnus ir vartydami apkepkite iš visų pusių.
4. Į sojų padažą sudėkite grūstą česnaką ar pjaustytus laiškinius česnakus. Karštus koldūnus tiekite su sojų padažu.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita