Ingredientai
- Žiediniai kopūstai 1 vnt.
- Sūris 100 g fermentinis
- Sviestas 1 valg. š.
- Saulėgrąžos 1 valg. š. lukštentos
- Krapai 1 sauja pagal skonį
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Žiedinį kopūstą nuplaukite ir susmulkinkite žiedynais. Puode užvirinkite vandenį, jį truputį pasūdykite, pasaldinkite, sudėkite žiedinius kopūstus ir apie 15 min. virkite.
2. Kai žiediniai kopūstai išvirs, išimkite juos iš vandens ir nusausinkite. Karščiui atsparų indą ištepkite sviestu. Į indą sudėkite kopūstus, apibarstykite juos tarkuotu sūriu, saulėgrąžomis ir paprikos milteliais.
3. Kepkite orkaitėje, kol sūris išsilydys. Išėmus iš orkaitės, žiedinius kopūstus apibarstykite susmulkintais krapais. Patiekite patiekalą su virtomis bulvėmis, bulvių koše ar daržovių salotomis.
Šaltinis: 15min.lt
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita