Ingredientai
- Bulvės 6 vnt. didelės
- Grietinė 150 ml
- Laiškiniai svogūnai 30 g smulkiai sukapotas
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Subadykite kruopščiai nuplautos ir nusausintoas bulves šakute ir kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol taps minkštos (gali prireikti iki 1,5 val.).
2. Sumaišykite grietinę su laiškiniu svogūnu, įberkite druskos ir maltųs juodųjų pipirų ir padėkite šaltai.
3. Bulves atvėsinkite, paskui supjaustykite į 4 dalis. Šaukšteliu išskobkite jų vidų, kad nebūtų daug minkštimo.
4. Suvilgykite bulvių žievelę aliejumi ir dar 5–7 min. pakepinkite ant grotelių. Tiekite į stalą su padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita