Ingredientai
- Sviestas 115 g 40 g ananasų sluoksniui ir 75 g (minkšto) tešlai
- Cukrus 1,75 st. 0,75 st. ananasų sluoksniui ir 1 st. tešlai
- Ananasai 8 riekės konservuotų; ananasų sluoksniui
- Vyšnios 8 vnt. kokteilinių; ananasų sluoksniui
- Riešutai 1 st. smulkintų; ananasų sluoksniui
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. tešlai
- Miltai 1 st. tešlai
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. tešlai
- Druska 1 arbat. š. tešlai
- Sirupas 1 st. ananasų; tešlai
Kaip gaminti
1. Paruošti ananasų sluoksnį: sviestą ištirpinti ir supilti į kepimo formą, užbarstyti cukraus ir sudėti ananasų griežinėlius. Į kiekvieno griežinėlio vidurį įdėti po vyšnią. Pabarstyti smulkintais riešutais.
2. Pagaminti tešlą: išplakti sviestą su puse stiklinės cukraus. Įdėti kiaušinį ir suberti vanilinį cukrų. Gerai išplakti iki vientisos masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska, suberti į riebalų masę ir gerai išmaišyti. Tada supilti ananasų sirupą ir vėl gerai išmaišyti.
3. Tešlą supilti į formą ir kepti 180 °C temperatūros orkaitėje 45–50 minučių.
4. Palikti atvėsti 5 minutes ir tada apversti pyragą, kad ananasai būtų viršuje.