Ingredientai
- Bananai 2 vnt.
- Sviestas 125 g
- Rudasis cukrus 1 st. 1/2
- Kiaušiniai 2 vnt. didelių
- Pasukos 8 valg. š.
- Vanilės ekstraktas 1 žiupsnelis
- Miltai 1 st.
- Cukrus 1 st. 3/4
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. 3/4
- Soda 1 arbat. š. 1/4
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Į kepimo skardą įdėkite 40 g sviesto ir jį dėkite į įkaitintą orkaitę, kol sviestas ištirps.
- Sviestui ištirpus juo ištepkite formos kraštus ir likusį sviestą tolygiai paskirstykite kepimo formos dugne ir ant jo, lygiu sluoksniu, išbarstykite rudąjį cukrų.
- Bananus supjaustykite griežinėliais (~0,5–1 cm storio) ir išdėliokite skardoje.
- Tešla: Nedideliame indelyje kiaušinius išplakite su 2 šaukštais pasukų ir vanile (stipriai plakti nereikia, svarbu tik gerai sumaišyti).
- Į plakiklio indą suberkite sijotus miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir viską gerai išmaišykite.
- Įdėkite likusius 85 g sviesto ir supilkite likusius 6 šaukštus pasukų.
- Viską maišykite nedideliu greičiu, kol miltai taps drėgni, susimaišykite su sviestu.
- Tuomet plakiklio greitį padidinkite (~ iki vidutinio) ir viską plakite lygiai 1,5 min.
- Toliau plakant, trimis kartais įmaišykite kiaušinių masę, kiekvieną kartą plakant po 20 sekundžių.
- Gautą tešlą užpilkite ant skardoje išdėliotų bananų ir pyragą kepkite ~35 min. 180°C orkaitėje.
* Šį pyragą galima gaminti ir su kitais vaisiais – puikiai tinka konservuoti ananasai, taip pat galite naudoti slyvas ar kriaušes.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita