Ingredientai
- Sirupas: („Dansukker“ šviesiojo - karamelei) 120 ml
- Cukrus 1 valg. š. „Dansukker“ cukraus „Farinas“ - karamelei
- Vanduo 60 ml karamelei
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. „Dansukker“ su natūralia vanile - karamelei
- Kiaušiniai 3 vnt. tešlai
- Kriaušės 3 vnt. nuluptų - tešlai
- Sirupas:(auksaspalvio „Dansukker“ - tešlai) 120 ml
- Sviestas 160 g tešlai
- Miltai 100 g ryžių - tešlai
- Kvietiniai miltai:(tešlai) 50 g
- Kardamonas 1 arbat. š. 1/2 malto - tešlai
Kaip gaminti
- Karamelei į puodą supilkite šviesųjį sirupą ir vandenį, suberkite cukrų „Fariną“ ir vanilinį cukrų.
- Maišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies. Kai cukrus ištirps, supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Kriaušes supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais ir sluoksniais sudėkite į skardą ant supiltos karamelės.
- Tešlai elektriniu plaktuvu vidutiniu greičiu dubenyje plakite kiaušinius ir auksaspalvį sirupą apie 2 min.
- Supilkite prie jų ištirpintą (bet nekarštą) sviestą. Suberkite abejus miltus, kardamoną. Plakite tešlą apie1 min., iki taps vientisa.
- Supilkite ją ant kriaušių skardoje. Kepkite 170-180 °C orkaitėje 30-40 min. Iškeptą pyragą palikite atvėsti.
- Tada atsargiai išverskite į lėkštę. Skanu pagardinti „Dansukker“ cukrumi su cinamonu.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita