4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 20
Jau įvertinote šį receptą

Apverstas sūdytos karamelės obuolių pyragas

Apverstas sūdytos karamelės obuolių pyragas
Apverstas sūdytos karamelės obuolių pyragas / Skaniosdienos.lt nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Obuoliai 4 vnt. vidutinio dydžio - rūgštokų - pyrago apačiai
  • Sviestas 220 g 110 - pyrago apačiai ir 110 - pyrago pagrindui
  • Rudasis cukrus 300 ml 100 - pyrago apačiai ir 200 - pyrago pagrindui
  • Cukrus 100 ml pyrago apačiai
  • Cinamonas 2 arbat. š. 1 - pyrago apačiai ir 0,5 - pyrago pagrindui
  • Muskatas 1 arbat. š. 0,5 malto - pyrago apačiai
  • Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. pyrago apačiai
  • Druska 2 žiupsnelis 1 - pyrago apačiai ir 1 - pyrago pagrindui
  • Kiaušiniai 2 vnt. pyrago pagrindui
  • Jogurtas 2 valg. š. 2,5 graikiško - pyrago pagrindui
  • Miltai 180 g pyrago pagrindui
  • Kepimo milteliai 1 arbat. š. pyrago pagrindui

Kaip gaminti

Svarbiausi įrankiai:

  • apvali kepimo forma,
  • kepimo popierius,
  • daržovių skustukas.

1. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Tai padės susidariusiai karamelei nebėgti per formos kraštus, jei ji yra atsegamais kraštais. Jei jūsų forma visiškai uždara, galite tiesiog ją ištepti sviestu.

2. Obuolius nulupkite ir daržovių skustuku supjaustykite labai plonomis (beveik, kaip popierius) riekelėmis. Jas sudėkite ant kepimo formos apačios.

3. Padažui nedideliame puode išlydykite sviestą, suberkite visus produktus ir pavirkite apie 3–4 min., kol cukrus ištirps ir masė šiek tiek sutirštės. Gautą karamelę iškart paskleiskite kepimo formose ant obuolių sluoksnio. Ji išties greitai sustings, bet taip ir turi būti. 

4. Pyrago pagrindui išplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purumo. Įplakite kiaušinius ir jogurtą. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Sausų produktų mišinį iš lėto įplakite į skystą plakinį, kol masė taps vientisa. Paruoštą tešlą paskleiskite ant obuolių ir karamelės.

5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., arba kol pyrago viršus gražiai apskrus, o patikrinus mediniu smeigtuku jis bus sausas. Palikite atvėsti 10 min kepimo formose ir tuomet pyragą išverskite į lėkštę. Patiekite iš karto su ledais. Prieš tai viršų galite dar šiek tiek apibarstyti druska, papildomam sūrumo cinkeliui

Skaniausias šiltas, bet puikus ir kitą dieną.

Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.