Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.5 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Apverstas vyšnių pyragas

Apverstas vyšnių pyragas
Apverstas vyšnių pyragas / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Populiariausias apverstas pyragas, be abejo, yra legendinis „tarte tatin“ su nuostabiais karamele pasidengusiais obuoliais. Tačiau iš tiesų tokius pyragus galima kepti ir su kitomis gėrybėmis. Kai yra vyšnių, verta išbandyti šį minkštą, kvapnų ir labai skanų pyragą.  

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Storadugnėje keptuvėje, kurią galima dėti į orkaitę, ištirpinkite 50 g sviesto, suberkite rudąjį cukrų ir supilkite actą. Pakaitinkite maišydami, kol cukrus visai ištirps, suberkite vyšnias, dar kelias minutes pakaitinkite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, kukurūzų miltus, kepimo miltelius ir druską.

3. Kitame dideliame dubenyje iki standumo išplakite baltymus.

4. Trečiame dubenyje išsukite 120 g sviesto, cukrų ir kiaušinių trynius iki baltumo.

5. Miltus ir pieną nedidelėmis porcijomis supilkite į trynių-cukraus-sviesto masę kiekvienąsyk gerai išsukdami. Galiausiai į gautą masę per 3 kartus sudėkite plaktus baltymus, atsargiai, tačiau gerai juos įmaišydami. Gautą tešlą sudėkite ir tolygiai paskirstykite ant keptuvėje esančių vyšnių.

6. Dėkite keptuvę į iki 180C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 min. arba kol į pyrago vidurį įsmeigtas pagaliukas ištraukus bus sausas. Leiskite pyragui ramiai pabūti 5 min., o tada apipjaukite kraštus, kad nebūtų prikibę prie keptuvės kraštų, ant keptuvės uždėkite didelę plokščią lėkštę ir, būtinai apsimovę storas pirštines, staigiai apverskite keptuvę dugnu aukštyn, prilaikydami lėkštę, palaikykite taip kelias minutes, o tada nukelkite keptuvę, kuri dabar bus pyrago viršuje. Leiskite pyragui atvėsti bent pusvalandį, o tada ragaukite. Idealiai tinka su plakta grietinėle ar vaniliniais ledais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.