Ingredientai
- Arbūzas 400 g pusė nedidelio
- Fetos sūris 100 g
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Mėtos 1 arbat. š. šviežių mėtų lapelių
- Balzaminis actas 4 valg. š. padažui
- Porto vynas (padažui) 60 ml
- Medus 2 valg. š. padažui
- Gvazdikėliai 2 vnt. jei mėgstate - padažui
Kaip gaminti
1. Arbūzą supjaustykite kubeliais ir išimkite visas sėklytes. Fetą smulkiai sutrupinkite šakute.
2. Arbūzo gabalėlius dėkite į lėkštę, ant viršaus berkite fetos, smulkintų mėtos lapelių.
3. Paruoškite užpilą: visus padažo komponentus sumaišykite ir apie 10–12 min. kaitinkite ant silpnos ugnies, kol dalis skysčio nugaruos ir padažas sutirštės.
4. Atvėsintu padažu apšlakstykite salotas. Pieš valgydama bent 10 min. palaikykite šaldytuve.
Kulinaro patarimas. Kai kurie virtuvės meistrai tikina, kad šioms salotoms pikantiškumo suteiks ir truputis raudonojo svogūno. Jei mėgstate eksperimentuoti, galite išbandyti. Tiesa, gaminant tokias salotas, arbūzas pjaustomas riekelėmis ir jos trumpai pakepinamos ant grotelių. O užpilui aliejus maišomas su actu santykiu 3:1.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita