Ingredientai
- Arbūzas 400 g
- Fetos sūris 200 g
- Alyvuogės 1 sauja juodųjų be kauliukų
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Žalioji citrina 1 vnt. 1 arbat. - nutarkuotos žievelės ir 1 valg. š. - sulčių
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Mėtos 2 vnt. kelios šakelės šviežių
- Citrinos 1 vnt. 0,5 - sulčių - užpilui
- Aliejus 3 valg. š.
- Medus 1 arbat. š. užpilui
- Česnakai 1 skiltelės užpilui
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį - užpilui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį - užpilui
Kaip gaminti
- Raudonąjį svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite citrinų sultimis, užberkite nutarkuotų žievelių ir žiupsnelį cukraus, gerai išmaišykite ir palikite apie 10 min. pastovėti, kad pasimarinuotų.
- Arbūzą nulupkite, supjaustykite kubeliais, išimkite visas sėklytes ir trumpai pakepkite ant grotelių.
- Fetą supjaustykite kubeliais. Mėtos lapelius nuskabykite, nuplaukite ir nusausinkite.
- Arbūzo gabalėlius dėkite į lėkštę, ant viršaus berkite fetos, smulkintų mėtos lapelių, gerai nuvarvintas alyvuoges. Galiausiai išdėliokite mėtų lapelius.
- Paruoškite užpilą: visus padažo komponentus sumaišykite, pagal skonį pagardinkite pipirais, gerai atvėsinkite padažą šaldytuve ir prieš tiekdamos apliekite juo salotas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita