Ingredientai
- Arbūzas 2 kg ketvirtadalis vaisiaus
- Medus 2 valg. š. skysto
- Žalioji citrina 1 vnt. 1,5 jei mėgstate rūgščiau
Kaip gaminti
Įrankiai:
- Elektrinė kokteilinė/smulkintuvas ar trintuvas,
- Gabalėlis merlės arba sietelis.
Gaminimas:
- Arbūzo minkštimą išskobti, išrinkti sėklas ir elektriniu trintuvu sutrinti iki vientisos masės.
- Sutrintą arbūzą sudėti į medžiagos koštuvą arba sietelį. Išspausti visas sultis.
- Iš laimo vaisių išspausti sultis į atskirą dubenėlį. Sudėti į jas medų ir gerai išmaišyti, kol medus visiškai ištirps.
- Sumaišyti abejas sultis tarpusavyje ir supilti į paruoštą indą (pvz., ąsotį). Gautą gėrimą galima skiesti šaltu vandeniu, įmesti ledo kubelių. Jei mėgstate burbuliukus – įpilkite šiek gero mineralinio vandens (2 dalys limonado: 1 dalis mineralinio).
Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Gėrimai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita