Ingredientai
- Arbūzas 800 g
- Citrinos 1 vnt.
- Cukrus 4 arbat. š.
- Želatina 1 valg. š.
- pakelis 1 vnt.
- Mėtos 15 g keli lapeliai papuošti
Kaip gaminti
1. Želatiną ištirpinkite pusėje stiklinės vandens, palikite pusvalandžiui ir nepamirškite nuolat ją pamaišyti.
2. Citriną nuplikykite verdančiu vandeniu, perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis.
3. Arbūzą, išėmę sėklas, supjaustykite gabaliukais, supilkite citrinų sultis, cukrų ir viską sutrinkite šakute arba maišytuvu.
4. Gautą tyrę šiek tiek pakaitinkite ant ugnies, sudėkite išbrinkusią želatiną ir kelias minutes pašildykite, bet neužvirinkite, kad želatina neištirptų.
5. Viską supilkite į norimo dydžio formeles, atvėsinkite ir padėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.
6. Želė lengviau išimsite, jei formeles trumpai pamirkysite karštame vandenyje.
7. Jei norite skaidrios želė, gautą tyrę perkoškite per sietelį.
8. Patiekite su plakta grietinėle ir mėtų lapeliais.