Ingredientai
- Vanduo 1 st. tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Miltai 4,5 st. tešlai
- Alyvuogių aliejus 1 st. po 0,5 stiklinės tešlai ir įdarui
- Druska 1 arbat. š. tešlai ir įdarui; pagal skonį
- Jautiena 500 g išpjovos; įdarui
- Česnakai 2 skiltelės įdarui
- Svogūnai 6 vnt. įdarui
- Kuminai 1 arbat. š. įdarui
- Čili prieskoniai 1 žiupsnelis pagal skonį; įdarui
- Alyvuogės 1 sauja juodųjų; įdarui
- Saldžiosios paprikos milteliai 2 arbat. š. įdarui
Kaip gaminti
1. Jautieną labai smulkiai supjaustykite arba sukapokite (nemalkite). 3 svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustykite. Kitus 3 svogūnus supjaustykite griežinėliais.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintus svogūnus su česnakais. Suberkite visus prieskonius ir išmaišykite. Sudėkite kapotą jautieną ir maišydami apkepinkite iki rudumo. Galima ipilti šiek tiek vandens. Mėsa turi būti minkšta, masė – sultinga.
3. Sudėkite ant viršaus griežinėliais supjaustytus svogūnus ir uždengę dar kelias minutes patroškinkite.
4. Įdarą atvėsinkite. Jei yra laiko, palaikykite kelias valandas ar parą šaldytuve.
5. Į dubenį suberkite miltus ir druską, išmaišykite. Supilkite aliejų ir vandenį, plaktą kiaušinį ir viską išmaišykite bei išminkykite, kol tešla bus kaip plastilinas ir nelips prie rankų.
6. Tešlą plonai iškočiokite. Kavos puodeliu išpjaukite apskritimus, dėkite į juos po šaukštelį įdaro ir viename gale – alyvuogę. Perlenkite, pirštais stipriai užspauskite kraštus, kad neliktų plyšių.
7. Sudėkite pyragėlius į skardą ir aptepkite plaktu tryniu.
8. Iki 220 laipsnių įkaitinkite orkaitę, įdėkite pyragėlius ir kepkite apie 10 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 200 ir kepkite dar apie 10-15 minučių. Pyragėliai turi būti aukso spalvos.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Argentinos