Ingredientai
- Vynuogės 30 vnt. 30 - 40 jaunų lapų arba marinuotų
- Mėsa 700 g maltos avienos arba jautienos
- Svogūnai 2 vnt. smulkintų - faršui
- Ryžiai 1 st. apvirtų - faršui
- Vanduo 1 st. 0,5 - faršui
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį - faršui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis faršui
- Bazilikai 1 žiupsnelis džiovintų - faršui
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis faršui
- Pomidorų tyrė (faršui): 1 valg. š.
Kaip gaminti
- Visus faršui skirtus produktus gerai suminkykite (minkykite tol, kol vanduo susigers).
- Vynuogių lapus, pašalinus lapkočius, maždaug pusvalandį mirkykite šiltame vandenyje.
- Faršo rutuliuką dėkite ant šiurkščiosios nusausinto lapo pusės ir suvyniokite.
- Nykščio storio pirštelius dėkite į puodą, kurio dugnas išklotas vynuogių lapais. Į puodą įpilkite vandens, kad šiek tiek apsemtų ritinėlius.
- Pasūdykite, įdėkite laurų lapelių, kvapiųjų ir juodųjų pipirų (virti galima ir sultinyje).
- Ant ritinėlių uždėkite lėkštę – tada dolma neiškils į paviršių. Vandeniui užvirus, sumažinkite ugnį ir apie valandą lėtai troškinkite.
- Armėniški balandėliai valgomi šilti, su macuno (tiršto rūgpienio) ir grūstų česnakų padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Armėnų