Ingredientai
- Rabarbarai 500 g
- Braškės 500 g
- Cukrus 500 g jei mėgstate saldžiai, berkite 700 - 800 g
- Mėtos 4 vnt. keli lapeliai šviežių
Kaip gaminti
- Rabarbarų lapkočius nuplaukite, nulupkite odelę ir supjaustykite apysmulkiais gabalėliais.
- Braškes nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite į kelias dalis.
- Supjaustytus rabarbarus ir braškes sudėkite į vieną indą, užpilkite cukrumi. Jei turite galimybę, cukrų rinkitės skirtą ruošti uogienėms.
- Palikite pastovėti kelias valandas (arba per naktį), kol išsiskirs sulčių.
- Rabarbarų ir braškių masę išmaišykite ir suberkite į puodą. Įmeskite keletą mėtų lapelių (nepadauginkite!). Virkite apie 15–20 min.
- Dar karštą uogienę sukrėskite į stiklainiukus. Laikykite šaldytuve.