Ingredientai
- Figos 8 vnt. pusiau džiovintos; po 4 (90 g) biskvitui ir pertepimui
- Kava 60 ml po 30 ml biskvitui ir pertepimui
- Lazdynų riešutai 155 g skrudintų; 75 g biskvitui ir 80 g pertepimui
- Sviestas 200 g kambario temperatūros; biskvitui
- Druska 0,5 arbat. š. biskvitui
- Cukrus 150 g muskovado; biskvitui
- Miltai 200 g biskvitui
- Soda 1 arbat. š. biskvitui
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. biskvitui
- Cinamonas 0,5 arbat. š. biskvitui
- Gvazdikėliai 0,25 arbat. š. maltų; biskvitui
- Kardamonas 0,25 arbat. š. biskvitui
- Kiaušiniai 4 vnt. biskvitui
- Jogurtas 50 g natūralaus; biskvitui
- Džemas 150 g figų; pertepimui
- Romas 1 arbat. š. tamsaus; pertepimui
- Kreminis sūris 250 g „Philadelphia“; pertepimui
- Grietinėlė 300 g 36 proc. riebumo; pertepimui
- Cukraus pudra 50 g persijotos; pertepimui
Kaip gaminti
Iškepkite biskvitą:
1. Susmulkinkite figas, jas užpilkite espreso kava, palikite 30 min.
2. Smulkintuvu susmulkinkite lazdyno riešutus, sudėkite išmirkytas figas. Viską susmulkinkite iki vientisos masės (gali likti šiek tiek figų ir riešutų gabalėlių).
3. Muskovado cukrų gerai ištrinkite tarp pirštų, kad neliktų gabalėlių. Cukrų ir sviestą su druska sudėkite į plakiklį, gerai išmaišykite.
4. Kiaušinius sumaišykite su jogurtu, vanilės ekstraktu, lengvai paplakite šluotele. Viską supilkite į sviesto ir cukraus masę. Išmaišykite.
5. Persijokite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, gvazdikėlius, kardamoną. Viską palengva suberkite į sviesto ir kiaušinių masę. Gerai išmaišykite.
6. Pasiruoškite tris (21 cm skersmens) kepimo skardas. Visą masę padalinkite į tris dalis ir sudėkite į skardas.
7. Kepkite 155 laipsnių krosnyje 25–30 minučių.
8. Iškeptus biskvitus palikite visiškai atvėsti.
Paruoškite pertepimą:
1. Susmulkinkite figas, jas užpilkite kava ir romu, palaikykite 30 minučių. Sudėkite smulkintus skrudintus lazdyno riešutus, figų džemą, viską susmulkinkite smulkintuvu iki vientisos masės.
2. Grietinėlę plakite plakiklio inde (šluotele) iki purumo, tuomet sudėkite sūrį ir cukraus pudrą.
Formuokite tortą:
1. Dėkite vieną biskvitą į 21 cm skardą.
2. Figų ir riešutų pertepimą padalinkite į tris lygias dalis: vieną dalį tepkite ant biskvito, kad uždengtų visą biskvitą.
3. Kremą padalinkite į dvi lygias dalis, vieną dalį dėkite ant figomis ištepto biskvito. Dėkite antrą biskvitą, tepkite figų pertepimą, dėkite sūrio kremą. Dėkite trečią biskvitą, jį aptepkite likusiu figų ir riešutų pertepimu.
4. Tortą šaldytuve laikykite ne trumpiau nei 24 val., o dar geriau – 48 val. Tuomet tortą išimkite iš skardos ir puoškite šviežiomis figomis.