Ingredientai
- Moliūgai 1 kg
- Cukrus 300 g
- Vanduo 1 st.
- Citrinos 1 vnt. išspaustos sultys
- Vanilės lazdelė 0,5 vnt. perpjauta išilgai, arba 0,5 arbat. šaukšt. vanilės pastos
- Migdolai 50 g plokštelių ar lazdelių
Kaip gaminti
1. Supjaustykite moliūgą stambiais kubeliais, berkite į puodą, supilkite vandenį, citrinos sultis, dėkite vanilės ankštį ir virkite ant nedidelės kaitros apie 20–30 min., kol moliūgas išvirs ir sukris.
2. Išimkite vanilės ankštį ir gautą masę sutrinkite įmerkiamu elektriniu trintuvu (blenderiu). Supilkite cukrų ir pavirkite dar apie 10 min., kad skystis nugaruotų ir masė sutirštėtų. Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos suberkite ir migdolų plokšteles (tačiau jų galite ir nenaudoti, tada šį žingsnį praleiskite).
3. Supilkite į nedidelius pasterizuotus stiklainėlius ir laikykite šaltai. Skanaus!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Desertai