Ingredientai
- Slyvos 400 g be kauliukų, supjaustytų perpus ar ketvirčiais
- Kiaušiniai 3 vnt. dideli, kambario temperatūros
- Miltai 70 g
- Cukrus 50 g ir dar šiek tiek viršui apibarstyti
- Grietinėlė 60 ml
- Pienas 180 ml riebaus
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilės ekstraktas 0,5 arbat. š.
- Konjakas 1,5 valg. š. arba brendžio
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200ºC laipsnių temperatūros. Kepimo indo dugną ir šonus gerai ištepkite sviestu, suberkite slyvas vienu sluoksniu.
2. Dubenyje suplakite kiaušinius, miltus, cukrų, grietinėlę, druską ir apie trečdalį pieno. Maišykite, kol masėje neliks gumuliukų, o tada supilkite likusį pieną, alkoholį (jei naudojate) ir vanilės ekstraktą.
3. Gautą mišinį užpilkite ant slyvų kepimo inde ir dėkite į orkaitę. Kepkite apie 20 min., užtenka, kad kepinio centras bus kiek sutvirtėjęs, perkepti neverta.
4. Išimkite iš orkaitės, leiskite minutę-kitą pravėsti, tada viršų pabarstykite atidėtu cukrumi. Kepinį tiekite karštą ar kambario temperatūros, atšalęs jis vis dar valgomas, bet nebe toks skanus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai, Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų