Ingredientai
- Speltų miltai 320 g
- Cinamonas 0,5 arbat. š.
- Kepimo milteliai 0,25 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Linų sėmenys 2 arbat. š. maltų
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Morkos 2 vnt. virtos
- Pienas 3 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š.
- Vanilės ekstraktas 0,5 arbat. š.
- Kreminis sūris 100 g
- Cukraus pudra 4 arbat. š.
- Žemės riešutai 1 valg. š. smulkintų skrudintų
Kaip gaminti
1. Virtas morkas sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su pienu, aliejumi ir vanilės esencija.
2. Nedideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus ir suberkite į tarkuotas morkas.
3. Kepimo indelius patepkite aliejumi. Tešlą sukrėskite į indelius ir kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min. Prieš išimdami pyragaitį iš indelio – atvėsinkite.
4. Kol pyragėliai vėsta, pagaminkite kremą. Sumaišykite kreminį sūrį su pienu, cukraus pudra ir vanilės esencija. Pyragaičius perpjaukite pusiau, pertepkite kremu. Likusiu kremu papuoškite jų viršų. Pyragaičius pabarstykite skrudintais smulkintais žemės riešutais ir virtos morkos gabalėliais.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Velykos