Ingredientai
- Miltai 500 g
- Mielės 25 g
- Sviestas 25 g
- Kiaušiniai 1 vnt. baltymas
- Cukrus 2 arbat. š.
- Sezamo sėklos 1 valg. š.
- Pomidorų padažas 4 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Raudonėliai 1 arbat. š. arba mairūnų
Kaip gaminti
1. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, įpilkite 150 ml vandens, pašildykite iki 37ºC temperatūros. Dubenyje sutrinkite mieles, užpilkite šiltą vandenį su sviestu ir maišykite, kol mielės išsileis.
2. Suberkite druską, cukrų, didžiąją dalį miltų, supilkite kiaušinio baltymą. Išmaišykite tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir kildinkite maždaug valandą.
3. Pamažu berdama miltus išminkykite tešlą, ji turi būti lengva ir minkšta, todėl nepadauginkite miltų.
4. Iškočiokite iš tešlos stačiakampį lakštą, aptepkite pomidorų padažu, pabarstykite mairūnais arba raudonėliais, supjaustykite maždaug 1,5 cm pločio juostelėmis. Dvi dideles skardas išklokite kepimo popieriumi, sudėkite susuktas juosteles, kildinkite, kol pakils beveik dvigubai, pabarstykite sezamais.
5. Kepkite 175°C temperatūroje, kol juostelės gražiai apskrus, taps lengvos ir traškios. Atvėsinkite ir laikykite sausoje vietoje. Valgykite vienas kaip užkandį prie vyno arba tiekite su vytintu kumpiu, sūriu ir alyvuogėmis.
Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant tešlos kildinimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita