Ingredientai
- Kriaušės 600 g kietų
- Cukrus 400 g
- Gvazdikėliai 7 vnt.
- Aronijos 1 kg sunokusių
Kaip gaminti
1. Uogas nuskabykite nuo šakelių, perrinkite ir supilkite į puodą. Užpilkite verdančiu vandeniu, o po 5 min nusunkite.
2. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite riekelėmis.
3. Iš cukraus ir 500 ml vandens išvirkite sirupą, sudėkite į jį kriaušių gabaliukus ir pavirkite 10 min. ant nedidelės ugnies.
4. Į sirupą su kriaušėmis berkite aronijas, gvazdikėlius ir virkite dar 20 min.
5. Gautą tyrę supilkite į paruoštus nedidelius stiklainėlius, palaukite, kol atvės ir sandariai užsukite. Laikykite vėsioje vietoje, geriausiai, šaldytuve.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai