Ingredientai
- Artišokai 2 vnt. stambūs
- Citrinos 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 50 g kokybiško tyro
- Druska 1 žiupsnelis stambios
- Mėtos 1 valg. š. šiežių
Kaip gaminti
1. Nulupkite daržovę taip, kad neliktų kietų išorinių žalių lapų. Galvutė ir 4 – 5 cm ilgio kotelis turi priminti grybą. Aštriu peiliu išskaptuokite iš vidaus pūkus. Supjaustykite į keturias dalis ir pamerkite į vandenį su citrina.
2. Vienoje lėkštėje pasiruoškite išplaktą ir pasūdytą kiaušinį su vynu, kitoje – miltus. Kelis kartus panardinkite artišoko ketvirtį į kiaušinį, vėliau apvoliokite miltuose.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite artišokus.
4. Patiekdami lėkštėje pagardinkite citrina ir mėtomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų