Ingredientai
- Faršas 500 g 500 - 600 jautienos
- Aliejus 3 valg. š.
- Svogūnai 3 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Pupelės 400 g konservuotos, raudonos
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Pomidorų padažas 2 valg. š. aštrus
- Sojų padažas 2 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės 3 - 4
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š.
- Pomidorai 400 g konservuoti
Kaip gaminti
1. Puode įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir apkepkite pjaustytus svogūnus, morkas ir česnaką. Tada sudėkite faršą ir dar viską pakepkite kelias minutes. Į puodą įpilkite 1,5–2 litrus vandens, sudėkite konservuotus pomidorus, aitrųjį pipirą, pomidorų padažą, paskaninkite žolelėmis, pipirais, druska, cukrumi ir virkite ant mažos ugnies apie 40 minučių.
2. Baigdami virti suberkite pupeles ir dar 10 minučių pavirkite. Išvirtą sriubą sutrinkite iki vientisos masės. Tiekite su grietine ar pabarstę fermentiniu sūriu.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė