Ingredientai
- Imbieras 25 g gabaliuko
- Aitrioji paprika 1 vnt. arba pusė ankšties
- Sezamų aliejus 2 valg. š.
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Druska 1 valg. š. rupi jūros
Kaip gaminti
1. Tešlą paginkite pagal pagrindinį itališkos duonos receptą. ji rasite čia: Itališka duona fokačija.
2. Pakilusią tešlą padalykite į keturias dalis, iškočiokite (arba ištampykite) maždaug 1 cm storio apvalius paplotėlius ir palikite pastovėti apie pusvalandį.
3. Nulupto imbiero gabalėlį supjaustykie plonais griežinėliais.
4. Aitriosios paprikos ankštelę nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir supjaustykite labai plonomis juostelėmis.
5. Į pakilusius paplotėlius įspauskite imbiero griežinėlius ir paprikų juosteles.
6. Apšlakstykite aliejumi, apibarstykite ruduo ju cukrumi ir rupia jūros druska.
7. Fokačiją kepkite 250 laipsnių karštumo orkaitėje 8–10 minučių. Iškepusią ištraukite ir atvėsinkite.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų