Ingredientai
- Daržovių sultinys 1 l 1-1,5 l
- Bulvės 2 vnt. didesnės
- Morkos 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Pomidorai 1 vnt. 1 indelis konservuotų (be odelių)
- Pupelės 250 g 1 indelis konservuotų kelių rūšių
- Salierai 1 vnt. trečdalis gumbo
- Pipirai 2 vnt. 1-2 aitrieji ir juodieji pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. pagal skonį
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. čiobreliai, mairūnai ar petražolės pagal skonį
Kaip gaminti
1. Keptuvėje ar puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite aliej, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, kubeliais pjaustytą morką ir maišydami apkepkite.
2. Tuomet sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, gabalėliais raikytą salierą ir dar kelias minutes pakepkite.
3. Supilkite pomidorus, sultinį, įdėkite aitriuosius pipirus, paskaninkite druska, pipirais, saldžiąja paprika, įmeskite žalumynų. Virkite ant nedidelės ugnies apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės. Baigdami virti supilkite pupeles. Jei sriuba pasirodys per tiršta, įpilkite dar sultinio. Virkite dar apie 10 minučių.
4. Tiekite paskaninę šaukštu grietinės ar natūralaus jogurto.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita