Ingredientai
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Aliejus 2 valg. š.
- Vanduo 2 valg. š.
- Paprikos 2 vnt. žalios saldžios
- Pupelės 500 g 2 indeliai konservuotų rudųjų arba baltųjų pupelių
- dešrelės plonos parūkytos 250 g
- Pipirai 1 žiupsnelis Kajeno pipirai ir žiupsnelis maltų kvapiųjų
- Laurų lapai 2 vnt.
- Pomidorų padažas 2 valg. š.
- Mėsos sultinys 800 ml 2 kubeliai
Kaip gaminti
1.Paprikas išvalykite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Konservuotas pupeles sukrėskite į koštuvą, perliekite šaltu vandeniu ir palikite, kad nuvarvėtų.
2.Susmulkinkite svogūną, česnakus ir ant mažos ugnies 5–7 minutes pakaitinkite puode su aliejaus ir vandens mišiniu. Pusę pupelių sutrinkite. Prie svogūnų ir česnakų sudėkite paprikos gabaliukus, prieskonius, pomidorų pastą ir viską išmaišykite.
3.Supilkite karštą vandenį ir sutrintus sultinio kubelius, išmaišykite, užvirinkite ir ant mažos ugnies troškinkite kelias minutes. Įmaišykite trintas pupeles. Tada sudėkite likusias netrintas pupeles ir riekelėmis pjaustytas dešreles.
4.Uždengę troškinkite apie 20 minučių, jeigu reikia, dar pagardinkite mėgstamais prieskoniais.
Šią sriubą galima valgyti su meksikietiškais kukurūzų traškučiais.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita